Море от любов: Късметлията от Яхиново Чавдар Челенков: Парите развалиха семейството ми, жена ми Роси пуска жалби за всяко мое „обичам те”

След печалбата от 100 000 лв. сякаш се възгордях, Роси ме напусна, когато дадох 4000 лв. на Ани Скоклева уж за операция на майка й

Няма по-слънчев, по-красив и по-добър човек от нея, оженихме се седмица след като се запознахме

 

Късметлията от Яхиново Чавдар Челенков, който удари 100 бона от лотарията преди година, се сдоби с 5 жалби в полицията, пуснати от съпругата си Роси Челенкова.

Чавдар Челеков със семейството си

„Пет пъти ходя до магазина, където тя започна работа, само за да й кажа обичам те, искам да се върнеш отново при мен”, отчаян сподели в редакцията на вестник „Вяра” за загубеното щастие Челенков, той е категоричен:

Ани Скоклева

„Парите развалиха семейното ми щастие. Сякаш след печалбата се възгордях и започнах да се правя на много важен”, разказа Челенков, който чак сега разбира колко много е обеднял след печалбата.

Роси Челенкова

„Може би най-големите ядове дойдоха, след като, без да споделя със семейството си, дадох 4000 лв. на съселянката си Ани Скоклева. Тази жена спечели съчувствието ми, каза, че майка й се нуждае от животоспасяваща операция.

Каза, че спешно й трябват 4000 лв., че майка й е в болница и аз дадох парите. Тя обеща да ми ги върне, случи се на 25 май тази година. Скоклева не ми върна парите. Когато споделих със съпругата си, тя се ядоса. Междувременно разбрах, че майката на Скоклева не е оперирана, цяло село говореше, че прави ремонт в дома си с моите пари. Ани Скоклева е известна, мъжът й изгоря като факла преди години в Италия, заспал в бараката, в която живеел, някой хвърлил фас или нещо подобно и катуните на чужденците пламнали. В един от тях бил съпругът й. Синът й пък беше сред петте жертви на жестоката катастрофа в селото преди години. Трагедията е голяма и аз съчувствах. Сега с Ани Скоклева се съдим, имам и свидетел. Междувременно този месец за първи път тя ми даде 50 лв. и ми каза, че всеки месец ще ми дава по 50 лв., сподели Челенков и добави: „Откакто се опаричих, аз много обичам да излизам на кафе с приятели, а жена ми като че изпитва ревност, а аз никога не съм й изневерявал. Имахме 30 години семеен живот, а три дни след 25 май тя си събра багажа и си замина. От брака си имаме две прекрасни деца. Дъщеря ми Детелина вече ни дари с внуче, тя живее в социалните жилища, за което ни помогна съселянинът ни Вергил Кацов. Той е много добър човек, помага на всички в Яхиново. Синът ми Радослав живее с баба си и майка си.”

Челенков е бил футболист, носел е №9 в екипа на ФК „Миньор”, последният му треньор е Николай Кръстев Шултс. С Росица се срещат през 1983 г. в барчето на хотел „Рила” и се женят след една седмица. „Не познавам по-слънчев, по-красив и по-добър човек от нея. 14 години работих в ХФК, заплатата ми беше страхотна, всяка година ходехме на море, на Нова година бяхме в хотела на завода в Паничище. После работихме в Италия, тя гледаше една баба, аз берях грозде. Изкарвахме по 500 евро на месец. Трудно е в Италия, не може да спестиш, но пък си живеехме идеално. Пенсионирах се на 46 години от мината и вземам 670 лв. пенсия. Най-щастливи с Роси бяхме, когато се родиха децата. Няма да забравя. Давахме дежурства – една нощ аз, на другата нощ тя до бебето. Всеки ден се моля тя да се върне. Вкъщи всичко е ново – и мебелите, и техниката, но е пусто. Роси готви превъзходно, любимото ми ястие е мусака, никой не готви като нея. Не искам да я заменя с друга, не искам и да си го помислям. А щом отида да й кажа „обичам те, върни се”, следва жалба за тормоз на работното място. С кварталния полицай вече сме на „ти” и всеки ден си пия кафето. Венци се казва, щом го видя и изтръпвам и питам „има ли нова жалба?”, каза Челенков, който е в процес на развод с голямата си любов.