Муртаза Клечов от Якорудско с приз от МВР

Горският помогна за спасяването на изчезнало дете

51-годишният Муртаза Клечов от якорудското село Конарско бе отличен с приз за граждански принос в работата на полицията. Това стана на церемония, на която МВР награди най-добрите полицаи за 2020 г. в 27-ото издание на инициативата „Полицай на годината“.

Муртаза Клечов е служител на Държавното горско стопанство в Якоруда и помогна в спасяването на 2-годишно момченце, което през м. септември се бе загубило в планината.

Церемонията се състоя в Академията на МВР при спазване на всички противоепидемични мерки. Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски връчи колективни и индивидуални награди на отличилите се през годината полицейски служители, показали професионализъм, инициатива и допринесли за разкриване на едни от най-тежките престъпления и за повишаване авторитета на полицейската професия.
Първо място и приза „Полицай на годината 2020” получи Момчил Тошков от охранителната полиция към АЕЦ „Козлодуй”. Заради наложена му карантина той не присъства лично на награждаването.
Младши инспектор Момчил Тошков е отличен за проявен кураж, самоотверженост и доблестна постъпка. На 1 декември 2020 г. по време на служебна командировка в гр. Белене, още докато се настанява в хотела си, получава сигнал, че жена има намерение да сложи край на живота си, скачайки във водите на река Дунав. Без да губи време, мл. инспектор Тошков се отправя към мястото и след като става пряк очевидец на скока, с риск за живота си, се хвърля след нея във водите и я спасява.