Мъжете от сдружението на дупнишкия кв. „Муструков” въртяха скара на мъжки празник в беседката на бизнесмена Николай Караджов, весели се и таткото на бебе №1 Стефан Клисарски

Виночерпецът Минчо Костадинов вдигна наздравици, домашна ракия донесе Никола Димитров

27-24-01-586
Никола Димитров вдигна наздравица с домашната си ракия.
27-24-01-588
Баткото Велко и таткото Стефан на първото дупнишко бебе Александра се почерпиха за празника.

Мъжете от сдружението на дупнишкия квартал „Муструков” със секретар Никола Димитров вдигнаха бурен мъжки празник в беседката на бизнесмена Николай Караджов. Муструковци си спретнаха скара на дървени въглища и богата трапеза с вкусни домашни вина и ракии. Главният организатор Христо Кабасакалов сподели, че жителите на квартал „Муструков” правели мъжкия празник още по времето на турското робство и след Освобождението. „Винаги сме го чествали този празник. Поне аз го помня повече от 40 години в бившата „Ловна среща”, допълни и Никола Димитров.

27-24-01-590
Организаторът Христо Кабасакалов вдига наздравица.
27-24-01-593
Скараджия бе Виктор Йорданов.
27-24-01-595
Кварталните котараци също бяха почерпени с кренвирши.

Мъжете от квартала Данчо Бушов, Никола Димитров, Виктор Йорданов, Живко Даскалов, Минчо Костадинов поляха сбирката с бяло и червено вино и домашна ракия. На трапезата бе поканен и таткото на първото за годината бебе в Дупница Стефан Клисарски със сина си Велко. „Малката ни красавица Александра, което е първо бебе на община Дупница за 2017 г., вече се смее”, похвали се татко Стефан. Организаторът на празника пък Христо Кабасакалов дълги години е работил в чужбина, последните в Италия и сега работи за италианска фирма, която има шивашки цехове в Благоевград.