Мъжкият отбор на ОФК Беласица заедно с юноши старша възраст ще тренират до 17 декември

Заради дългата пауза, която се получава в първенството на Втора професионална лига, ръководството на ОФК Беласица е взело решение футболистите от мъжкия отбор на клуба, заедно с 14-теучастници в отбора на юноши старша възраст да тренират до 17 декември.

„Привикваме футболистите от юношеския състав на старша възраст да тренират с мъжете, за да могат да свикват с мъжкия футбол. Всички те ще тренират под ръководството на мъжкия отбор и ще бъдат изпробвани в три контролни срещи до приключване на тренировъчния процес. В контролите, разбира се, освен на юношите, ще се дава по-голям шанс и на футболистите от резервната скамейка, които по различни причини не са били достатъчно натоварени в 17-те изиграни мача за първенството на Втора професионална лига. Ще има разнообразие в тренировъчния цикъл, като бяха осигурени и велосипеди за тренировка из планината Беласица”, сподели Ивайло Хаджигаев – управител на ОФК Беласица.

На въпроса ще има ли входящи и изходящи трансфери, отговорът беше: „Чувам доста неща за трансфериране на наши футболисти, но до момента няма нищо сериозно. Известно е, че футболистите от мъжкия отбор са с договори с клуба и някои от клубовете от страната, а защо не и от чужбина, ако имат реален интерес към наш футболист трябва да разговарят по въпроса и при постигане на съгласие може да се стигне до изходящ трансфер. По въпроса за надграждането на мъжкия отбор, нека първо да видим всички наши футболисти, включително и младите таланти от юноши старша възраст, и тогава вече може да се мисли за привличане”, посочи още Ивайло Хаджигаев.

Ташко СУЛЬОТОВ