Мъжкият отбор на ОФК Беласица отпътува за Велико Търново

В четвъртък група от 20 футболисти, определени след последната тренировка при местни условия, проведена в сряда на терена с изкуствено покритие в района на гимназията в Петрич, отпътува за Велико Търново. Веднага след настаняването в местен хотел бе проведена и последната тренировка ден преди мача срещу местния Етър.
Преди да отпътуват за Велико Търново, петричките футболисти бяха натоварени в пет тренировки, проведени на помощния терен на НСБ Цар Самуил и тези на Марикостиново и с изкуствено покритие в района на гимназията. Непрекъснато бяха гледани видеозаписи от досега изиграни срещи на отбора на Етър (Велико Търново) и се разясняваха в съблекалнята силните и слабите страни на тима. В този мач в петък, който ще бъде излъчван по спортния канал Диема спорт от 17.30 часа, няма да вземе участие наказаният Атанас Карачоров. Футболистите по време на срещата ще бъдат ръководени от Васил Чергов и Благой Наков, защото действащият старши треньор е с наложено наказание от ДК на БФС София.
Изтече наказанието на Аспарух Смилков и той със сигурност ще заеме мястото си в отбора още от началото на срещата. При това положение вратарския пост се очаква да заеме Кирил Георгиев, в защитния вал – Валентин Костов, Атанас Димитров, Мартин Русков, Владимир Гогов, Аспарух Шамкалов, халфове и нападатели – Симеон Бояджиев, Аспарух Смилков, Запро Динев, Мариян Вангелов, Живко Димитров. Сред резервите ще останат вратаря Димитър Пангев и полевите играчи Атанас Чепилов, Димитър Иванов, Куфре Ета, Марти Таушанов, Динчо Йовчев, Костадин Костадинов, Христо Петров и Стамен Кирилов.
Мачът ще бъде от изключително важно значение за отбора на Етър (Велико Търново), който в момента заема 2-ро място във временното класиране с 43 точки. Болярите изразяват амбиции за класиране сред отборите, които с натрупаните си точки ще добият право за влизане в Ефбет лига от следващото първенство. Футболистите на Беласица заради дългото разстояние този път няма да бъдат подкрепяни от феновете си и при това положение трябва сами да покажат петрички дух и желание за успешна игра. Ако това се случи е възможно да се стигне до положителен резултат за комитите.
Мачът ще бъде ръководен от главния съдия Ивайло Ненков, негови асистенти ще бъдат Димитър Русев и Тодор Вуков, 4-ти съдия Любослав Любомиров, съдийски наблюдател Йосиф Ронков.

Ташко СУЛЬОТОВ