Мъжкият отбор на ОФК „Беласица” с два мача през седмицата

Недоволство бушува сред феновете

Тежко ще бъде за футболистите от мъжкия отбор на ОФК „Беласица” през настоящата седмица.

Както писахме, в сряда, 4 август, от 18 часа те ще гостуват на колегите си от Банско на стадион „Свети Петър” в курортния град. Това отреди жребият, теглен в офиса на Областния съвет на БФС-Благоевград, в присъствието на представителите от Банско Георги Кавръков и на „Беласица” Иван Златински за мача за определяне на първенеца в областта за Купа България. „Само два клуба от областта са заявили участие в този турнир от аматьорските отбори, той като той не е задължителен за тях, така, както е за отборите от Първа и Втора професионална лига”, сподели председателят на Областния съвет на БФС Александър Кабзималски.|

В събота, 7 август, стартира новото първенство на ЮЗ трета лига. Мъжкият отбор на ОФК „Беласица” ще домакинства на „Рилски спортист” (Самоков) на стадиона в Микрево заради наложено наказание от ДК на ЗС на БФС-София след мача с „Балкан” (Ботевград), игран на стадион „Цар Самуил”. Това всъщност ще е предпоследният мач от наложеното наказание с лишаване от домакинство от пет срещи.

Спортната общественост в Петрич пита кому бе нужен този контролен мач срещу юношеския състав на ЦСКА в изминалата събота? Нима не беше редно отговорните хора от петричкия клуб да уведомят старши треньора Саша Симонович за предстоящите два мача през настоящата седмица, за да прецени той има ли нужда от тази контрола? Задава се и другият въпрос – защо е нужно и това участие за турнира за Купа България, след като сегашният отбор на мъжкия отбор на ОФК „Беласица” е далеч по-слаб от предишния, в който играеха много класни футболисти, които ненапразно бяха привлечени от професионални клубове? На всичко отгоре бяха прокудени и някои от малцината класни футболисти, приети с охота от други клубове. Трима от сегашните основни футболисти са с контузии и всичко това прави отбора неконкурентен на останалите от групата.

Жалко, но факт – в ОФК „Беласица” всичко върви постарому. Георги Петров продължава да пречупва нещата според неговите виждания и интереси, без да е лицензиран юридически за ръководител на клуба. И вместо да бъде спрян от хората, отговарящи за футбола в Петрич, те продължават да се правят на слепи и глухи. Вероятно ще прогледнат, когато нещата тръгнат стремглаво надолу, за което ще бъде виновен човек, който засега им приглася и угодничи, но ще изгори пръв като бушон.