Мъж заспа зад волана на Tesla в Германия – полицаи го преследваха 15 минути

Полицията в Германия съобщи за интересен случай от изминалите дни в който са се натъкнали на заспал мъж зад волана на Tesla с включен автопилот. Полицаите забелязали автомобила, който се движел по магистралата между Бамерг и Байройт със скорост от 110км/ч.

Безотговорното шофиране, което за радост е приключило без инцидент се случило на 29 декември около 12 часа на обяд. Полицаите забелязали, че седалката на шофьора е наведена назад, а ръцете му не били върху волана. При по-внимателен оглед, представителите на властите забелязали, че очите на шофьора са затворени.

Според информацията на полицията, те се опитвали да го събудят в продължение на 15 минути, но без никакъв резултат. В крайна сметка и след многобройни подадени сигнали, мъжът все пак се събудил и отбил. В колата му е открита тежест, която вероятно е поставена върху волана, за да заблуди системата. При проверката полицаите са забелязали и нетипично поведение на шофьора типично след употреба на наркотици. Не се изключва варианта и за вземане на някакъв вид лекарство, което да е причинило този ефект./ fakti.bg