Мъж от ромския квартал  „Изток” в Кюстендил получи условна присъда

Данаил К. счупил с палка челюстта на комшия, двамата спорили коя кобила е по-хубава и по-силна

 

Кюстендилец бе осъден условно за причиняване на средна телесна повреда, съобщиха от Районен съд – Кюстендил. Осъденият е Данаил К., който преди близо 3 г. счупил челюстта на съкварталец. След побоя потърпевшият М.С. бил със затрудняване на дъвченето и говора на потърпевшия.

Инцидентът е от 20.12.2017 г. в кв. „Изток“. Екшънът се разиграл, след като обвиняемият и пострадалият започнали да спорят за това коя кобила е по-хубава и по-силна. Последвали обиди и псувни, а по-късно на една от улиците в квартала Данаил К. нанесъл удари на М.С. с палка.

Съдебният състав с председател Мая Миленкова признава Данаил К. за виновен в причиняване на средна телесна повреда (престъпление по чл. 129, ал.2, във вр. с ал.1 от НК). Подсъдимият е на 33 години и е неосъждан.

Съдът определи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, което отлага за изпитателен срок от 3 години. Изправеният на подсъдимата скамейка е осъден още да плати на М.С. 3000 лв. Сумата представлява обезщетение за причинените му неимуществени вреди в резултат на извършеното от подсъдимия престъпление. Подсъдимият ще трябва да плати и законната лихва върху сумата, считано от 20.12.2017 година до окончателното й изплащане.

Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 15-дневен срок.