Наводнения в мазето от 3 години тормозят дупничанин

Ако не вземат мерки, ще се оплача на по-висши инстанции, недоволства Илия Арнаудов

Дупничанин се видя в чудо, след като за пореден път мазето му се напълни с вода. Илия Арнаудов за пореден път в последните 2-3 месеца се свърза с репортер на в. „Вяра”, за да търси помощ. Арнаудов живее на ул. „Христо Ботев” 52, в близост до Черния мост над река Бистрица. Казва, че сагата със стичащата се вода в мазето му е от 2018 г., след изграждането на подпорната стена на реката.

Водата от колектора се излива по подпорната стена и около нея, защото тръбата се отскубнала.
Мазето на Илия Арнаудов се пълни с питейна вода.

„Часове наред в мазето ми тече вода. Проблемът е заради отскубнала се подвижна гъвкава тръба, която не върши никаква работа. Тя е поставена, за да може при аварии на водопровода в района на Градската градина да извежда питейна вода от дренажния колектор в река Бистрица. Отскубнала се е от силното налягане. Става въпрос за разстояние от 4 метра, където ако се постави стабилна тръба или тази се върже и се засипе с пръст, проблемът ще се реши. Сега вместо в реката, водата се стича по стената и около нея и идва в къщата ми.

Многократно съм се оплаквал във ВиК. Разговарял съм с председателя на Общинския съвет Костадин Костадинов, тъй като неговата фирма изгради стената преди около 3 години. А именно след направата на стената започнаха проблемите. Тръбата не е поставяна от фирмата на Костадинов, но е ясно, че има пропуск и прехвърляне на топката. Костадинов ми каза, че се е обаждал на управителя на ВиК Илия Илиев. Ако пак звънна във ВиК, няма да ми обърнат внимание, затова се обръщам към вас. Обадете му се и го помолете да дойде и да види, че водата тече в мазето ми. Ако не вземат мерки, отивам в София, ще се оплача на по-висши инстанции, ще търся и националните медии”, заяви Арнаудов. 70-годишният дупничанин и преди близо 3 години се оплака пред в. „Вяра” заради наводняването на мазето. Проблемът тогава е решен, но временно.

За съдействие се обърнахме към управителя на ВиК Илия Илиев, който не отговори на повикването по телефона. Илия Илиев запазва правото си на отговор.

 

Юлияна КОЛЧАКОВА