Нагла кражба! Апаши задигнаха металните звънчета от моста на ул. „Шейново” в Разлог, кметът Герчев: Това е обида за нас

 

Въртят записите от камерите в района в търсене на крадците 

РАЗЛОГ -Красимир-Герчев

Разлог осъмна без емблематичните звънчета, монтирани на мостовите перила на ул. „Шейново”. Вандалщината вбеси разложани. Кметът инж. Красимир Герчев определи кражбата като посегателство на традиционните символи на Разлог и обида към всички жители на града. „Недопустимо е да се уронва престижът на Разлог, да се краде и унищожава”, категоричен е той.

Инж. Герчев незабавно разпореди проверка и събиране на видеозаписи от камерите в района на извършената кражба. Той отправя призив към населението на община Разлог, в случай че имат информация за извършителите – да подадат сигнал в Общинска администрация – Разлог или РУ „Полиция” – Разлог.

През 2016 година бяха подменени перилата на мостовото съоръжение на ул. „Шейново”, като бяха поставени перила от ръчно ковано желязо с герба на Разлог. Монтирани бяха и звънчета, които символизират силната връзка на жителите на Разлог с традициите и тяхното предаване от поколение на поколение. За кратко време мостът с герба и звънчетата се превърна в емблематичен за града, както и в любимо място за снимки. Днес за металните звънчета напомнят само счупените халки.

08-02-7400_o 08-02-26885_o 08-02-57683_o