Нагла кражба на благотворителна кутия в Благоевград

Средствата за лечение на онкоболния Петър Стоев са задигнати от фоайето на общината

Крадци не се посвениха и посегнаха на кутия за дарения, в която се събират средства за онкоболен мъж от Благоевград. Наглата кражба  е станала във фоайето на община Благоевград. Парите са били предназначени за лечение и спешна операция на Петър Стоев. Кражбата е извършена в понеделник около 11 часа, потвърдиха от общинската администрация. Записите от камерите се преглеждат с надежда да се хванат следите на злосторниците.

Кутията е била поставена миналата седмица, когато стартира и самата благотворителна кампания за Петър. 40-годишният мъж страда от онкологично заболяване, което е засегнало тазобедрената му кост и злокачественото образувание затруднява нормалното му придвижване. Тъй като такива операции не се извършват в България, се налага Петър да се оперира във Франция. Спешната операция и лечението му са на приблизителна стойност 30 000 лева – сума, непосилна за него и семейството му, информираха от община Благоевград.

До момента по обявената банкова сметка е събрана част от сумата. Дарителската акция продължава, увериха от община Благоевград.