Наградиха най-добрите колоездачи в състезанието за купа “Долчини” в Дупница

С официална церемония по награждаване приключи двудневната надпревара за купа “Долчини” в Дупница. Над 240 колоездачи мериха сили в продължение на два дни по трасета в Дупница, Сапарева баня и курорта Паничище.

Най-добрите в категория “Юноши старша възраст” са Николаос Папагианакис от Worldofbike Greece с време 2 h 15’58″835. Следват Габриел Грозев, който кара за немски отбор –  Team Ftrans ARVANITOU и Nikiforos, Worldofbike Greece.

При Мъже Елит –  MATIJA GREGOR Cerne, KOLESARSKI KLUB GORJE – 2h15’51″666. Стефан Христов от клуб “Верея” и Мартин Папанов от клуб “Несебър”

В категория Мастърс – Никола Занев от P.K.K. CAR SIMEON-PLOVDIV с време 2h20’10″729, следван от съотборника си Галин Гечев и Петър Дашев от същия тим.

Състезанието в града се проведе да 4-та година с идеята да стане постоянна част от Майските празници в Дупница, казаха организаторите. Във форума участие трябваше да вземе и македонски отбор, който обаче заради писиар тестовете не беше пуснат на македонската граница да влезе в България.

Състезанията за Купа “Долчини” се провеждат за шеста поредна година. Те винаги са били включвани в календара на Българската федерация по колоездене като добре организирани и елитни състезания, в които много от лицензираните състезатели имат желание да участват. Следващото състезание за Купа „Долчини” е в края на месец юни и то ще се проведе на територията на община Банско и Разлог. Това състезание е с международен характер и отборите, които ще участват в него, след това ще вземат участие и в 68-ата обиколка на България.

Симеон ПЕТРОВ