Наградиха с плакети 76 отличници абитуриенти в Самоков

  • Кметът Георгиев поздрави зрелостниците, като им пожела да сбъднат мечтите си, но и да се върнат в родния град

 

76 отличници от Випуск 2019 получиха плакети за успешното завършване на средното си образование. Община Самоков традиционно организира церемония, за да поздрави абитуриентите, които завършват с отличен успех.

Художествената галерия „Проф. Васил Захариев“ бе изпълнена с красиви млади зрелостници, които вече са се доказали на един определен етап от живота. Целта на церемонията е да покаже, че най-ценното на Самоков са младите и успешни хора и в тях е бъдещето на града. Кметът Георгиев поздрави зрелостниците, като им пожела да сбъднат мечтите си, но и да знаят, че родният град разчита на тях да се върнат, за да работят за по-доброто му бъдеще.

Първи поздравления получиха 39 отличници от профилирана гимназия „Фотинов”. Другата многобройна група бе от Професионална техническа гимназия „Вапцаров”, където плакети получиха 25 абитуриенти. На церемонията своите плакети получиха най-добрите трима в учението от спортно училище „Никола Велчев”. 7 са завършилите с отличен успех средното си образование в средно училище „Отец Паисий”. От Професионалната гимназия по туризъм отличените бяха двама. Общият брой на зрелостниците е 234-ма.