Надал: Григор бе невероятен

nadal-grisho

Българинът сподели след мача, че е разочарован от поражението, но горд от играта си

„Трудно е да опиша как се чувствам, уморен съм“. Това бяха първите думи на Рафаел Надал след епичната победата на полуфинала на Откритото първенство на Австралия срещу Григор Димитров и веднага похвали българина.

“Григор бе невероятен. Това бе голям мач! Понякога не вярвах, че отново ще стигна отново да финал. Имах толкова много проблеми през последните години”, продължи испанецът.

“Радвам, че ще играя с Роджър. Той бе гост, когато открих академията си. Тогава и той имаше проблеми с контузията, но си пожелахме един ден отново да се видим на финал”, завърши Рафа.

Самият Григор Димитров определи като добро представянето си в полуфинала на “Аустрелиън Оупън”. Гришо каза, че е разочарован от поражението, но горд от играта си.”Никога не е лесно да загубиш такъв мач, но съм доволен от много неща. Оставам с положително чувство и високо вдигната глава. Рафа заслужи успеха си, защото е страхотен боец. Аз също мога да кажа смело, че оставих сърцето си на корта. Чувствам се добре през целия мач. Дори в петия сет, усещах че имам енергия за още. Със сигурност съм разочарован, но не трябва да искам прекалено много. Записах втори полуфинал в турнир от Големия шлем. Имам план и ще продължавам да го следвам. За мача също – знаех какво трябва да правя във всеки един момент и бях пределно концентриран. Поздравявам Роджър и Рафа за класирането им на финал. Мачът им ще бъде страшно интересен”, завърши Гришо.