Наддаването за стадиона в Кочериново тръгва от 100 лв., отдават го под наем за 10 г. 

Стадионът в Кочериново ще бъде отдаден под наем за срок от десет години, съобщават от общината, чиято собственост е спортното съоръжение. С решение на Общинския съвет е даден картбланш за провеждането на конкурс. Началната конкурсна цена за месечен наем е в размер на 100 лв. без ДДС.

Оценката на офертите, както и начинът за определяне на тежестта им в комплексната оценка на офертата, ще се извършва по критерии, които също са утвърдени от местния парламент. Сред тези критерии са месечната наемна цена, оферирана от всеки кандидат, предложената възможност за ползване на стадиона от населението съобразно график, изготвен от наемателя и утвърден от кмета на общината. Кандидатите трябва да представят

програма за управление на спортния обект. Тя се изразява в предвидените средства за целия период на договора за заплащане на наема, ползваните консумативи и предвидените средства за инвестиции. Желаещите да наемат обекта трябва да имат и план за ползване на спортния обект за първите 5 години от срока на договора за наем. Планът се изразява в брой планирани мероприятия (тренировки, спортни срещи, занимания за деца, занимания за хора с увреждания, мероприятия за популяризирането на спорта и туризма, мероприятия за поддържане на тревното покритие) седмично. Определeни са и допълнителни условия, при които да бъде сключен договорът за наем. Сред тях е ползване на имота само по предназначението му. Наемателят се задължава да поддържа имота и наличните съоръжения в добро състояние, позволяващо изпълнение на неговите основни функции. Задължен е още да поддържа тревното покритие чрез изравняване, допълнителна обработка и затревяване. Длъжен е също да осигури подходяща охрана на отдавания под наем имот, включително и чрез подобряване на съществуващите ограждения. Друго задължение на наемателя е  да осигури подходяща поливна система. Общината си запазва правото за безвъзмездно ползване на имота за провеждане на спортни състезания, турнири, различни културно-развлекателни и общоградски мероприятия. Сред условията е местният футболен отбор да може да осъществява три седмични тренировки на терена; да може да играе официалните си мачове на терена, като наемателят подготвя терена и футболните врати за това.

С решение на Общинския съвет е определена и нова пазарна цена на спортния комплекс, въз основа на нова пазарна оценка, изготвена от лицензиран оценител, в размер на 7960 лв. без ДДС. Стадионът е с площ 14 дка и община Кочериново е негов притежател съгласно АПОС от 1997 г.