Над 120 души получиха храна от БЧК в Дупница

Василка и Анджела чакаха да им дойде редът.
  • Василка Вангелова: Взимала съм продукти оттук и друг път, доволна съм

 

В Дупница започна раздаването на помощи по оперативна програма за храни, осигурявани на нуждаещи се от Българския червен кръст (БЧК). Кампанията започна в сряда сутринта, като с организацията по получаването и раздаването на храната отново се ангажира община Дупница. Всеки от имащите право на подпомагане получава по 24,5 кг хранителни продукти. Сред тях са спагети, леща, фасул, лютеница, домати, грах, ориз, олио и други.

Помощите отново се раздават в стола на бившия Учителски институт.

„Много неща взимах оттука и съм доволна. Сега пак съм дошла. Добре е, че ни помагат за празниците, да посрещаме Коледа. Имам много внучета – от сина 5, от едната щерка 2, от другата щерка, от другия син по 5. Живи и здрави да са `сичките. Ако не стигнат продуктите, ще докупувам. Взимам пенсия от мъжа ми, той почина. Лична пенсия още нямам. Малко съм работила – 28 г. бях чистачка в училище „Кирил и Методий”. Трябват ми 35 г. стаж”, каза 63-годишната Василка Вангелова, която бе дошла заедно със сестрата на съпруга си Анджела.

Служители от общината раздаваха продуктите.

„Всичко върви нормално, спокойно, дано да продължава така. 16 продукта се дават. Кампанията започна днес и ще продължи до 24 януари. От сутринта досега са минали около 120 човека. Право на помощи имат 1797 души от общината, 503 от които са за хора от селата”, обясни домакинът на общината Георги Георгиев. Традиционно помощите се раздават в бившия стол на закрития Учителски институт, всеки работен ден от 9,15 до 14,30 ч.

Василка Вангелова