Над 2 000 лв. събраха на концерт в Дупница за пострадалите от земетресенията в Турция

Малко над 2 000 лв. са събрани на благотворителния концерт в подкрепа на пострадалите от земетресенията в Турция „Животът е ценен, подай ръка”в Дупница. Както писахме, изявата бе организирана от местните центрове за обществена подкрепа (ЦОП), с помощтанаобщинаДупница,и се проведе във вторник вечерта в Спортната зала.

„По време на концерта събрахме 2 077 лв. и 50 ст., за което има протокол, подписан от 7-членна комисия от представители на ЦОП и ЦОП „За да има щастие в детските очи”. Има хора, които заявиха, че също ще дарят средства, но засега е толкова.

Очаквахме по-голямо присъствие, но все пак това е въпрос на личен избор, а и ние за първи път организираме такова събитие. Доволни сме от концерта, разговаряхме и със зрители, от които чухме много добри отзиви. Предстои да решим дали да преведем сумата по банков път, или да проучим чрез БЧК от какво имат необходимост потърпевшите, за да закупим евентуално одеяла, дрехи или други неща и да ги изпратим”, каза директорът на ЦОП „За да има щастие в детските очи”Ина Тонева, която е и председател на комисията.

Както писахме, в изявите се включиха местни изпълнители.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

Герой от Кюстендил, участвал в спасителните акции: Няма да забравя добрите очи и надеждата