Над 20 хиляди лева за вода дължат в дупнишкото село Яхиново

ВиК спира кранчетата на длъжниците

Около 23 хиляди лева за разходвана питейна вода дължат семейства и домакинства в най-голямото село в Кюстендилско – Яхиново. В списъка на длъжниците са към 200 абонати на ВиК, каза за БНР кметът Софка Скоклева. Същият проблем с неплатена вода има и в други села. От днес от водното дружество започват да спират водата на тези, които не си платят.

Некоректните абонати към ВиК не само в Яхиново, а в други села на общината, са много, затова от дружеството ще пристъпят към спиране на водата за семействата длъжници.

ВиК-Дупница вече е със задължения от около 2 млн. лева. Дружеството е със запорирана сметка и 45% постъпленията му се прибират от НАП. Абонатите, които се издължават навреме, предпочитат да си плащат сметките в пощите по селата или в “Изипей”, НАП веднага спира 45% от тях.

ВиК изпитва много големи финансови затруднения, дължи около 300 хил. лева и на “Електрохолд” за разходван ток. На един етап може да стигне до там, да не може да изплаща заплатите на администрацията и екипите, които всеки ден работят на терен по отстраняване на авариите.