Над 300 хил. случаи на коронавирус в света

Случаите на коронавирус в света надхвърлиха 300 хиляди, в Европа вече са над 150 хиляди, от тях над 53 хиляди в Италия, сочат данните на “Франс Прес”.

Румъния и Косово съобщиха за първи смъртни случаи на заразени с коронавирус. От 22 ч. тази вечер се забранява влизането на територията на Румъния на чуждестранни граждани и лица без гражданство, с изключение на случаите, когато преминаването се извършва транзит през установените за целта със съседните страни транзитни коридори.

От полунощ Турция забранява излизане навън на хората над 65-годишна възраст, както и на онези, които страдат от хронични заболявания. Глобата за нарушаване на забраната е 500 евро.

От полунощ  Албания ще спре всички търговски полети до и от страната.

Испанското правителство удължава с още 15 дни извънредното положение.

Броят на смъртните случаи от заболяването в страната надхвърли 1700 души. Премиерът Педро Санчес предупреди, че ситуацията ще продължи да се влошава:

„За съжаление, най-лошото предстои, пред нас има още тежки дни. Тепърва ще понесем най-тежкия удар и най-разрушителната вълна, която ще постави на ръба моралния и материалния ни капацитет, също така и силата ни като общество“.

Сингапур затваря изцяло границите си от вторник.