Над 500 благоевградчани се подписаха под искане за реновиране на улица в града

Улица „Промишлена” е в окаяно състояние.
  • Инициаторът Илия Илиев: В миналото много от бившите кметове се ангажираха с проблема, но нямаше реални действия

Управителят на Боксов клуб „Югозапад” Илия Илиев събира подписи за ремонт на улица „Промишлена” в Благоевград. Откакто е подел инициативата преди няколко дни, стотици негови съграждани са сложили своя подпис под искането, което днес ще бъде внесено в кметството. В него гражданите искат трасето, което води от бившия Завод за механични конструкции, покрай стената на казармата и стига до гробищния парк, да бъде реновирано.

Илия Илиев

„През годините този въпрос е бил повдиган многократно, имало е и проекти за ремонт на тази улица. Тя е знакова улица, която свързва един от най-големите квартали в града „Еленово” и бившия ЗМК. На ден през нея пеша минават над 300 души, които работят в промишлената зона на Благоевград. Именно оттам идва и името на самата улица – „Промишлена”. Ако тя бъде асфалтирана, ще облекчи и трафика в пиковите часове, защото и много шофьори ще предпочитат да минават по този път. Улицата е широка и няма нужда от допълнителни дейности, освен да бъде положен асфалт общо 30-40 метра. Също така няма частни имоти върху нея и няма никакви пречки, за да започнат ремонтни дейности”, каза пред „Вяра” Илия Илиев, който през есента беше независим кандидат за кмет на Благоевград.
Той допълни, че в миналото много от бившите кметове са се ангажирали с проблема, но до реални действия така и не се е стигнало.


„Сумата, която ще трябва за асфалтирането на този участък, не е нищо за общината. Подписаха се всички работници от цеховете, които се намират наблизо. Постоянно ми се обаждат и още хора, които подкрепят инициативата. Утре (б.а. – днес) внасям искането до кмета и Общинския съвет, което ще бъде с най-малко 500 подписа. Надявам се, че този път наистина ще обърнат внимание на тази улица”, завърши Илиев.