Над 95 чувала боклук събраха в Кюстендил

Краси Ценкова

Кметът Петър Паунов, председателят на Общински съвет Кюстендил Иван Андонов, зам.-кметовете Светослав Василев, Росица Плачкова, директорът на стадион “Осогово” Васил Гиков, общински съветници от всички партии и коалиции, служители на общинска администрация, граждани и доброволци се включиха в кампанията за почистване на Кюстендил днес.

Поводът е 5 юни, Световният ден на околната среда.

От обхванатите три района за почистване в Кюстендил – река Банщица при плажа, градинката при Езерата и района на старото кино на пазара, бяха събрани над 95 чувала с боклук. Те бяха извозени с камион от ОП “Чистота”, а сред изхвърлените вещи, на които се натъкнаха включилите се в оборката, имаше обувки, чехли, завеси, дрехи и какво ли още не.

“Благодарим на всички, които се включиха и са съпричастни. Надявам се повече хора да се вземат участие в предстоящите инициативи, да знаем, че всяка подадена ръка е ценна и най-вече – да пазим околната среда”, коментира кметът Петър Паунов.

“Нека покажем, че сме добросъвестни граждани и почетем Световния ден на околната среда, като с общи усилия почистим прекрасния ни град!”, допълни председателят на Общински съвет Кюстендил Иван Андонов.

Днес екип на община Кюстендил има и в село Слокощица, за да  помогне на семейството на Иван и Блага Згуровски. Тяхната къща изгоря в пожар, причинен от мълния преди около седмица.