Назначиха нови областни управители на Благоевград, Кюстендил и Перник

Александър Пандурски поема областната управа в Кюстендил

Правителството назначи Людмил Веселинов за областен управител на област Перник, съобщиха от правителствената информационна служба. Веселинов е доктор по изкуствознание и изкуства, както и магистър по „Книга и печатна графика“ в Националната художествена академия.

Людмил Веселинов е назначен за областен управител на Перник

Той е преподавател в Софийския университет. Автор е на графичния дизайн на над 200 книги. От 2015 г. до 2017 г. Людмил Веселинов е бил член на Съвета на директорите на Националния дворец на културата ЕАД, Конгресен център-София.От 2017 г. до 2021 г. Веселинов е бил член и председател на Съвета на директорите на държавното строително-надзорно дружество „Агроводинвест“ ЕАД.Той сменя досегашния областен управител Кирил Стоев.

Инж. Александър Пандурски отново заема поста областен управител на област Кюстендил. Той притежава магистърска степен по специалността „Радиотехника“ от Техническия университет – София. От 2013 до март 2021 г. заема длъжността ръководител на Областна пощенска станция – Кюстендил. В периода май 2021 г. – януари 2022 г. е бил областен управител на Област Кюстендил.
В петък от 11 часа, в залата на II eт., в сградата на Областна администрация-Кюстендил ще се проведе церемония по официално предаване на властта от досегашния областен управител Катя Димитрова на навоназначения областен управител инж. Александър Пандурски. Катя Димитрова заемаше поста в периода 14 януари – до момента.

Николай Шушков застава начело на област Благоевград

Николай Шушков отново е назначен за областен управител на област Благоевград. Той е заемал е същата длъжност в периода май 2021 г. – януари 2022 г. Два пъти е бил заместник-кмет на община Благоевград. Шушков е дългогодишен служител в Агенция „Митници“. Притежава богат опит и професионални умения, придобити от работа му в областта на международния транспорт и логистика, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.
25 областни управители бяха сменени с решение на Министерски съвет, като от тях 17 са заемали тази длъжност и в предишен период. Със същото решение досегашните областни управители са освободени от длъжност.