Най-известният ски алпиец навъртя 62 лазарника

Легендата на Самоков Петър Попангелов получи специални поздравления от кмета Владимир Георгиев

Най-известният български ски алпиец и почетен гражданин на Самоков – Петър Попангелов-младши, празнува 62-ри рожден ден. Той получи много честитки и най-сърдечни пожелания за празника си. Поздрави го и кметът на Самоков Владимир Георгиев. Той му пожела много здраве и успехи както в личен, така и в професионален план. „Да сбъдва амбициите си и да покорява нови върхове, така, както е доказал, че може“, допълни градоначалникът.

Петър Попангелов е легенда на Самоков и истинско явление в българския спорт. Той е единственият българин с победа за Световната купа в алпийските ски. Най-големият ни алпиец е носител на общо 128 купи и 180 медала. На 31 януари 2009 г. Българската федерация по ски предлага Петър Попангелов за награждаване с най-високото отличие – орден „Стара планина“. Бившата писта „Ястребец 2“ в Боровец е прекръстена на негово име на 6 януари 2006 г.

Член е на Международната федерация по ски. Най-големите си успехи постига в състезанията за Световната купа по ски алпийски дисциплини, в които участва в продължение на 11 години – от 1977 до 1988 г. Завършил е 37 пъти в топ 10 на Световната купа. Печелил е Европейската купа, има две шести места на олимпиади и три титли в слалома на Световните студентски игри.