Най-младият клуб от Кюстендил “Чикара-ли” дебютира с шампионска титла за Християн Илиев

Новата карате школа е основана от многократната републиканска и международна шампионка Лилия Георгиева

Столичната зала “Асикс арена” бе домакин на националното първенство по шотокан карате. Участие взеха 180 състезатели от 17 клуба в страната на възраст между 7 и 12 години, сред тях и две каратеки от най-младия клуб от Кюстендил – “Чикара-ли”, който направи своя дебют. Новата карате школа е основана от многократната републиканска и международна шампионка Лилия Георгиева.

Клубът беше представен от двама състезатели. Християн Илиев, който безапелационно стана шампион, завоювайки златното отличие в дисциплината кумите – 10-11 год. кат. +40 кг. Яна Иванова направи също много добро представяне в дисциплината ката – 7-9 год., като малко не й достигна да спечели медал и се класира на 4-то място от 16 участници.

Старши треньорът и председател на клуба Лилия Георгиева сподели, че е изключително доволна от представянето на състезателите и им благодари. “Благодарности изказвам към треньорския екип, част от който е Цветомира Терзийска. Благодари също на всички трениращи деца в клуба и техните родители. На 24-25 април предстои клубът да участва на националното първенство за младша и старша възраст, което ще се проведе отново в София”, допълни Георгиева.
Краси ЦЕНКОВА