Най-продаваното МПС в света се завръща в европейската гама на Honda

Honda C125 Super Cub и Monkey 125 се завръщат в европейската гама на Honda. С напълно новите двигатели с въздушно охлаждане, които вече отговарят на изискванията на нормата EURO5, те са фокусирани върху комфорта с подобрения на шасито и поразителните нови цветове. Два от най-емблематичните модела на Honda ще продължават да носят усмивки на лицата на своите европейски клиенти.

Honda Super Cub, най-продаваното моторно превозно средство на планетата с над 100 милиона реализирани бройки на световния пазар от 1958 г. насам, сега се възползва от нов, по-мощен SOHC двигател с въздушно охлаждане. Той отговаря на нормата EURO5, разполага с върхова мощност от 6,9 кВт и 11 Нм въртящ момент и се предлага отлична икономия на гориво от 1,5 л на 100 км. Към потенциалния пробег от над 370 км с едно зареждане на 5,6-литровия резервоар е добавена и по-голяма 5-степенна скоростна кутия, която ще направи по-дългите пътувания по-приятни.

Емблематичният S-образен дизайн на Super Cub продължава да бъде актуален. Машината стандартно е обзаведена с допълнителна седалка и задни стъпенки и пълно LED осветление. Тази година моделът е още по-стилен благодарение на напълно новата цветова схема Mat Axis Grey Metallic, която в духа на традициите на Cub е допълнена с класически червени седалки като реверанс към оригинала от 1958 г. Класическият стил на Monkey сякаш ни връща назад във времето. Типичното за мотоциклета кормило, хромираните калници, изпускателната система, голямата мека седалка и новата тръбна стоманена задна решетка се комбинират с широки гуми и резервоар с формата на фъстък. Така силуетът на машината е безпогрешен. Тази година към класическите цветови схеми Banana Yellow и Pearl Nebula Red се присъединява и напълно новият Pearl Glittering Blue. Той подчертава забавния имидж на започналия своето житейско пътешествие през 1961 г. Monkey. Именно през цитираната година той е представен като превозно средство за обиколка на увеселителен парк в Япония./ autobild.bg/