ОБНОВЕНО! Намериха мъртъв кмета на Якоруда

Кметът на Якоруда Нурадин Кафелов бе намерен мъртъв в колата си в местността Трещеник. 63-годишният градоначалник е открит с огнестрелна рана в главата.

Разследват се версиите за самоубийство или умишлено убийство. Сигналът в полицията за открит в кола мъртъв мъж е получен в 16,27 ч в понеделник. На място пристигнаха криминалисти, следователи и полицейски служители, които извършиха първоначален оглед на мястото на инцидента.

Веднага е уведомена и окръжната прокуратура в Благоевград.

По данни на МВР Кафелов притежава валидни разрешителни за късоцевно и дългоцевно оръжие.

Областният управител на Благоевград Николай Шушков сподели пред журналисти, че двамата са разговаряли скоро и са се разбрали да се видят. По думите му Кафелов е трябвало да ходи на лов вчера, като по време на разговора им Шушков не забелязал нещо необичайно в поведението му.

Нуредин Кафелов е роден на 1 януари 1958 г. в гр. Якоруда. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия в гр. София. Магистър – строителен инженер по промишлено и гражданско строителство. Завършва и Икономическия институт “Карл Маркс”.

Кмет е на общината повече от 20 г. от ДПС. Бил е и член на Комисията по финансов надзор. Женен с две деца.

През лятото по сигнал КПКОНПИ започна разследване срещу него за изразходване на средства в полза на брата на личния му шофьор.