Намериха работа на доброволеца, уволнен, докато издирва Сашко от Перник

Намериха работа на охранителя Ивайло Манасиев, който участваше като доброволец в издирването на 12-годишния Сашко от Перник и впоследствие бе уволнен. Добрата новина съобщи бащата на момчето Александър Цветанов. Нотариусът публикува на собствения си профил история за мъжа, който от първия ден се е включил активно в търсенето на малкото момче, но след това е загубил работното си място.  Ивайло Манасиев е бил един от хилядите доброволци, които реагираха мигновено на информацията, че се издирва загубено дете в района на Профилакториума в Перник. Той се е включил активно в доброволческите отряди и е участвал в обследването на заводи, обезлюдени къщи и изоставени сгради. Въпреки липсата на екипировка се е качвал на труднодостъпни места в опита си да открие следи, които да водят към детето.

“Събрахме се всички доброволци и си казахме, че има надежда да открием Сашко жив, ако се откажем сега, се отказваме за цял живот”, спорели Ивайло Манасиев пред BTV.

По негови  думи, въпреки, че е спазил закона и е пуснал отпуск, след връщането си на работа е бил уволнен. Мъжът е бил зает в сферата на охраната и сигурността. След като  бащата на Сашко сподели историята му във Фейсбук, десетки последователи на семейството коментираха, че ще му съдействат в намиране на нова работа. Към днешна дата той вече е нает.