Намушкият в тролейбус Борислав Великов от Катунци от болничното легло: Кръвта ми шуртеше като от чешма, усещам страшни болки

Борислав от болничното легло

Бащата Георги: Заради една забележка попиляха бъдещето му, изпуска матурите, няма да може да кандидатства в НСА

 

18-годишното момче Борислав Великов от санданското село Катунци, което беше намушкано с нож в тролей в София, проговори за кошмарния инцидент, след който се озова в болница. Животът на Борислав вече е вън от опасност, а мъжът, който го нападна, ще бъде обвинен в опит за убийство. Борислав учи в спортното училище на ЦСКА и тренира активно. На 21 май трябва да се яви на матура, а на 26 май е балът му. Нападението стана в тролей номер 7. 34-годишен мъж намушка с нож 18-годишния Борислав.

Бащата Георги Великов

Причината е, че момчето направило забележка на група деца, които ядели семки и плюели по пода на тролея. Нападателят е осъждан три пъти – за хулиганство, за нанасяне на телесна повреда и за кражба. Прокуратурата удължи задържането му. Ще бъде обвинен в опит за убийство по хулигански подбуди. „Страшно много ме боли, целият гръден кош, като взимам въздух, усещам страшни болки”, разказва Борислав. „Правилата са, за да се спазват. Реших да им направя забележка. Казах им, че не е нормално, а те оттам започнаха да ме обиждат”, разказва Борислав. По думите му Георги реагирал агресивно. „Дойде при мен, започна да ме блъска, аз отвърнах, като го бутнах назад. Започна да ме ръга в ребрата, първия път се предпазих, но втория път не можах. Шуртеше кръв направо като от чешма”, разказва Борислав. По време на инцидента той пътува в тролея с приятелката си. Състоянието на Борислав е стабилно след направената му операция. „Нараняването е едно, в областта на гърдите. Характерът и тежестта на нараняването са такива, че не представляват заплаха, непосредствена заплаха за живота”, обясни д-р Юлий Ванев. „Казаха, че е на 2 сантиметра от сърцето. Дробът е само прободен. Страшно много боли. Поне един месец казаха, че трябва да съм на легло”, заявява Борислав. На спирката са намерени шишета с метадон.

Майката Албена

„Може да е бил под влияние на наркотици, но това нещо не го оправдава, никой нормален човек не трябва да постъпва така”, заявява Борислав. Благодарение на шофьора на тролея, който затваря вратите, извършителят е задържан на място, а родителите на Борислав ще го съдят. „Трябва да се носи отговорност, колкото и наказание да му дадат, няма да изпита тази болка, която аз изпитах”, смята Борислав. Ако бъде доказана вината на нападателя, законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право на замяна.
„Разбрах, че синът ми се е влошил. По непотвърдена информация е имало и втора операция. Може да има объркване в имената, нищо не ми казват”. Това заяви майката на наръгания в тролей младеж Борислав по Нова телевизия. “Стана му лошо вчера, извикахме доктор. Изгониха ни всички от стаята и го включиха на системи. Какво точно е станало снощи, не мога да кажа”, добави още майката на момчето. “Пропиляха бъдещето му заради една забележка. Той искаше да кандидатства в НСА, от 8 години спортува”, заяви Георги – бащата на Борислав, според когото синът му ще изпусне матурите и тази година ще бъде загубена за него. Майката на момчето пък призна, че от водача на тролейбуса разбрала, че всъщност това е схема, която в този момент се е объркала. Тя разкри, че въпросните деца редовно въртели такива номера и често обирали водача на превозното средство. Родителите добавиха, че към момента никой не е потърсил виновника. “Може би семейството му се е отказало от него”, заяви тя.