Напрежение в „Марек”:  Треньорът Цветан Видински: Напускам, ако не ни гарантират финансова стабилност и 4-5 нови попълнения

Цветан Видински
  • Предстои среща за бъдещето на клуба при кмета на Дупница инж. Методи Чимев

Треньорът на „Марек” Цветан Видински е категоричен, че ще оваканти поста си след края на есенния полусезон, ако не получи гаранция за финансова стабилност на стадион „Бончук”. Това обяви самият той, след като дупничани записаха поредната си загуба. Този път те загубиха с 2:3 домакинството си на „Спортист” (Своге) и продължават негативната си серия, като нямат победа вече 6 поредни мача, в които спечелиха една-единствена точка. Дупнишкият клуб продължава да бъде на 15-о място с актив от едва 9 точки и е все по-застрашен от изпадане в областните групи. „Марек” е начело и в друга негативна класация, защото е допуснал най-много попадения във вратата си от всички 17 отбора – цели 36 инкасирани гола за 14 изиграни двубоя.
„Махам се от треньорския пост, ако не ми бъде гарантирано, че в клуба ще има финансова стабилност. В момента парите, които ни се отпускат, са много малко и не стигат за нищо. Искам да получа гаранция, че ще мога да привлека 4-5 класни попълнения през зимната пауза, и то такива, които аз лично съм селектирал. Има напрежение в състава, някои играчи не се раздават докрай, затова искам да се разделя с няколко от тях и на тяхно място да дойдат нови. Това в момента не е моят „Марек”, каза пред „Вяра” Цветан Видински.

Футболистите от Дупница се представят много слабо през есенния полусезон.

„Истината е, че и в много от мачовете късметът не беше с нас. Изиграхме 3 слаби мача, но в другите не се представихме зле. Но късметът е с добрите, а ние в момента не разполагаме с необходимата класа”, добави специалистът.
Той е категоричен, че не вижда откъде ще бъдат осигурени средства за нов треньор, ако се стигне до неговото напускане:
„Един нов наставник ще поиска повече от 1000 лева заплата, ще си доведе и помощник, който също ще взима сума от този порядък. По този начин бюджетът ще се натовари още повече. Знаете, че аз и вицепрезидентът Васил Василев работим в „Марек” безвъзмездно и не сме поискали стотинка за работата ни. Ако дойде и заместник на Василев, ще трябва да се намерят още поне 1500 лева за заплата на новия ръководител. Ние помогнахме и за закупуването на автобуса от Борис Паризов. Много от тези неща не се знаят отвън, знаем си ги само в клуба”.
Засега наставникът ще предвожда марекчани в оставащите три срещи преди зимната пауза: гостуване на „Пирин” (Разлог) и домакинство на „Перун” (Кресна) в Югозападната трета лига и мач срещу „Оборище” (Панагюрище) за Купата на Аматьорската футболна лига. Дали ще остане на треньорския мостик и през пролетта, обаче все още не е ясно.
„Може би тази седмица ще имаме среща при кмета, за да говорим за бъдещето на клуба и какво ще правим оттук нататък. Без подобрение на финансовата ситуация няма как да се променят нещата. Виждате, че всички отбори, които срещаме в Югозападната трета лига, имат играчи с опит в „А” група, играли в отбори като „Левски” и ЦСКА. Вече на няколко пъти съм споделял, че като потърся играчи и искам да дойдат да играят в Дупница, те веднага отказват, като чуят какви пари можем да им предложим. Повечето добри футболисти искат да взимат не 200 лева, а 1500 и не желаят да идват в „Марек”. Затова ще си тръгна след последните есенни мачове, ако не ми бъдат осигурени средства за 4-5 нови класни попълнения”, завърши Цецо Видински.