Наследник на Вапцаров търси средства за издаването на 4 книги на сестрата на поета, призна: Половин година моля за съдействие, дано са останали истински българи

Теди Вапцаров

Внукът на Райна Вапцарова, сестра на поета Никола Вапцаров – Теди Вапцаров, призова във фейсбук за съдействие, за да издаде четири книги на своята именита радственица.
Едната е разказ за живота на Никола Вапцаров през очите на неговата сестра и е озаглавена “Бакьо”. Другият ръкопис е “Легенди из Пирина”, а “Сърчице струна” е прекрасно четиво за малки и големи. Четвъртата – “Мама”, е книга за живота на Елена Вапцарова, видян от нейната дъщеря.
“Не искам, не всъщност отказвам да повярвам, че не са останали българи, които милеят за българщината и българското. Но до какъв извод трябва да достигне човек, след като повече от половин година призовавам за съдействие и помощ за издаване на книгите на моята баба Райна Вапцарова (сестра на поета), а резултат никакъв! Не останаха ли българи и родолюбци, които да подкрепят българската култура, в частност литература, та само на големи думи и обещания оставаме? Не, не го вярвам, затова ще продължавам да ви призовавам да окажете съдействие и да подадете приятелска ръка, за да успея да издам книгите на моята баба, които са четири на брой – “Бакьо” (разказ за живота на Никола Вапцаров през очите на неговата сестра), “Мама” (живота на прабаба Елена Вапцарова, видян от нейната дъщеря), “Легенди из Пирина” (книга, която трябва да се прочете от всички родолюбци), “Сърчице струна” (прекрасно четиво за малки и големи). Призовавам ви да помогнете да се справя с това начинание, като отделите в тези трудни (оцеляващи) времена нещо и за българската култура”, казва Теди Вапцаров. Дарения за отпечатване на изданията се събират в сметка в SOCIETE GENERALE-ЕКСПРЕСБАНК:
GBG26TTBB94001528074092.
Титуляр Теодор Николов Костов (познат като Теди Вапцаров).
Той се надява благодарение на приятелски подадената от родолюбивите българи ръка след това да се опита да издаде и книгата на прабаба си Елена Вапцарова “Спомени за моя син”.