Наставникът на „Марек Юнион-Ивкони” Виктор Карагьозов ще води националния отбор при юношите под 16 години

Виктор Карагьозов
  • Бившият наставник на дупничани Найден Найденов е новият селекционер на гарнитурата под 20 години, ще му помага дупничанинът Радослав Асенов

    Треньорът на „Марек Юнион-Ивкони” Виктор Карагьозов беше избран за селекционер на националния отбор на България при юношите под 16 години. Това е най-малката формация на „трикольорите”, която ще бъде обособена за първи път това лято.
    Това е поредно завръщане на специалиста начело на някоя от националните ни гарнитури по волейбол. Преди време той беше в основната на много от успехите при подрастващите. Под негово ръководство през 2011 година юношите под 18 години се класираха на четвърто място на Европейското първенство в Турция.
    Виктор Карагьозов беше подал документи за селекционер на две възрасти – най-големите до 20 години и най-малките, на които ще бъде наставник.
    „Щом треньорската комисия е решила, че съм подходящ за най-малките, аз нямам нищо против. В България винаги имаме талантливи момчета. Не вярвам, че те ще имат някакви големи пропуски в елементите на играта. По-скоро ще работим психологически, функционално и чисто тактически. Надявам се да имаме време за това. Въпреки обстановката и факта, че няма да имат европейски квалификации сега, силно се надявам, че ще бъдат отделени средства за един по-дълъг лагер на тези момчета, защото с 15-20 дена не става. Досега с най-малките формации трудно се случваха нещата, сега съм обнадежден, че новото ръководство ще направи всичко възможно да осигури добра подготовка на тези млади волейболисти”, коментира пред bgvolleyball.bg старши треньорът на „Марек Юнион-Ивкони”.
    Найден Найденов, с когото са свързани най-големите успехи в историята на дупнишкия клуб, също получи доверието на новата управа на Българската федерация по волейбол. Той беше избран за селекционер на младежкия национален отбор за юноши под 20 години. Найденов бе категоричен, че се е съгласил да поеме отбора заради промяната във федерацията и новото й ръководство. По думите му в този набор има много талантливи млади състезатели, които могат да се развият. Негов помощник ще бъде статистикът на „Марек Юнион-Ивкони” Радослав Асенов, който изпълняваше тази длъжност и преди. Дупничанинът е дълго време с тези момчета и ги познава много добре. Найден Найденов не изключи възможността да поеме и клубен отбор и да съвместява двете длъжности.
    „Остава възможността да водя и клубен отбор и да съвместявам двете длъжности. Ако има клуб, който ме желае, с който наистина си заслужава да се работи, бих. Все пак, с този опит, който съм натрупал през годините, искам да работя с отбор, който наистина е на ниво и да вървим напред. Така че, ако има такава възможност, разбира се, бих работил”, заяви наставникът.