Натоварена програма! Марек с два мача през седмицата

Доста напрегната програмата изпълнява мъжкия отбор на ФК Марек, който трябва да изиграе три мача за девет дни. Първият от тях беше в изминалата събота, когато на изключително негоден за игра терен дупнишките футболисти намериха сили срещу отбора на домакините от Левски-Раковски и успяха да ги победят с 3:0. Така доказаха, че наистина са най-добрия отбор в групата и ненапразно се намират в челото на таблицата.
На 22 септември, от 16 часа на стадион Бончук четата на Танчо Калпаков трябва да премери сили с втородивизионния Монтана от едноименния град. За този мач Калпаков планира три тренировки. Засега контузени и наказани от наличните футболисти няма. Всички тренират с настроение , и има защо. От началото на настоящото първенство отборът на Марек е без загубена точка и с 6 победи и 18 точки, голова разлика 15:2, е едноличен лидер в групата си.
„Нагласата за мача в четвъртък е за победа, независимо, че гостите са участници във втора професионална лига. Длъжни сме да играем за авторитета на клуба и да зарадваме феновете. Трябва да продължим победния ход освен за първенството, и за Купа България, а това може да стане след победа на стадион Бончук в четвъртък. За този мач ще изградя група от най-възстановените и тези, намиращи се в оптимална форма. 11-те, които ще изведа на стадион Бончук за мача срещу Монтана, ще обявя преди разбора в деня на срещата”, сподели наставникът на Марек Танчо Калпаков.

Ташко СУЛЬОТОВ