Национален шампион по кикбокс чете с ученици от Перник

Венелин Анков се включи в инициативата Ден на европейските автори

Пето СУ”П.Р.Славейков” в Перник се включи в инициативата Ден на европейските автори, която се провежда под егидата на Европейската комисия и има за цел да насърчи четенето сред младите хора.

По покана на Кристиана Каменова-преподавател по БЕЛ, гост на училището беше националният  шампион по кикбокс и основател на СК “Боец-Перник” Венелин Анков.

Пред учениците от гимназиален етап Анков разказа интересни моменти от своите ученически години. Сподели с подрастващите колко е важно човек да си поставя цели и да се стреми да ги постигне – както в спорта, така и в училище. Прочете любопитни и поучителни откъси от любимата си книга ,,Кривата на щастието“ на Иво Иванов. За учениците срещата с Венелин Анков беше вдъхновяваща и мотивираща, споделиха от учебното заведение.

В тазгодишното първо издание на инициативата „Ден на европейските автори“над 1000 средни училища в цяла Европа се включиха в специални сесии за четене на книги. „Радвам се, че със забележителния брой от 246 училища, България е втора в цяла Европа по участници в инициативата“, сподели българският еврокомисарМария Габриел, която даде старт на събитието.

Тя  посети столичното 32-ро СУ „Св. Климент Охридски“ заедно с писателя Георги Бърдаров, където заедно четоха откъс от книгата му „Аз още броя дните“.