На вниманието на директора Ал. Апостолов: Бивши затворници алармираха: Мартин Методиев – Джапанката, Любослав Владимиров – Кежаро и Симеон Шопов си пуснаха снимки по мускули от килия №11 в Бобов дол, кой им даде достъп до интернет?

Наистина ли тримата, които лежат за кражби и палежи на автомобили, са хора на шефа на охраната Р. Петров, ще бъдат ли наказани, питат подалите сигнала

36-01-01-11-copy
Джапанката и Кежаро в снимка за спомен от кауша

 

Затворници от бобовдолския затвор напълниха фейсбук със снимки от килия № 11. За фотосесията във в. „Вяра” алармираха бивши затворници, излезли на свобода наскоро, които пожелаха имената им да останат в анонимност.

36-01-01-aleksandar_apostolov
Александър Апостолов

Те обясниха, че телефоните и достъпът до интернет зад решетките са абсолютно забранени и питат как снимките са се озовали в социалната мрежа.

36-01-01-33-copy
Мартин Методиев – Джапанката, Любослав Владимиров – Кежаро и Симеон Шопов гордо позират от килия 11

Източниците посочиха, че лицата на снимките са Мартин Методиев – Джапанката, Любослав Владимиров – Кежаро и Симеон Шопов от Кюстендил. По тяхна информация – излежали присъди за кражби и палежи на автомобили.

36-01-01-22-copy
Мартин Методиев – Джапанката и Симеон Шопов показват мускули и потни тела от килията

За коментар веднага потърсихме шефа на бобовдолския затвор Александър Апостолов, който обаче няколко поредни дни не отговаряше на повикванията по телефона си. Той запазва правото си на коментар.

От снимките се вижда, че лишените от свобода позират гордо зад решетките, показвайки мускули и потни тела. Тримата младежи били на топло повече от година и половина, като източниците ни питат: Истина ли са слуховете, които вървят в затвора, че въпросните лица от снимките са близки с началника на охраната Росен Петров?

„Дали тримата не доставят информация на Росен Петров и затова мога да си позволяват подоби неща? Къде е контролът?”, предполагат и питат бившите затворници. „Преди една година за подобни своеволия бяха наказани други момчета, излежаващи присъди. И техните снимки бяха качени във фейсбук, както сега са тези на Кежаро, Джапанката и Симеон. Тогава светкавично провинилите се бяха наказани с карцер. Сега дали ще има наказани?”, питат източниците ни.