На изключително лош терен Левски (Раковски) и Банско извъртяха реми

Ташко СУЛЬОТОВ

На стадион „Раковски“ се игра мачът от 9-и кръг за първенството на ЮЗ трета лига, група А, между отборите на Левски (Раковски) и Банско от едноименния град. Срещата започна с лек превес за домакините, които опитаха на два пъти да прострелят вратаря на гостите, но не успяха.

Постепенно отборът на банскалии започна да гледа по-смело и по-често към вратата на Левски. В 22-ра минута след груба грешка на защитата на домакините опитният Георги Фикиин се възползва от ситуацията, овладя кълбото, но ударът му бе твърде неточен и топката профуча високо над вратата на Ивайло Неделчев. Предвид  лошия терен явно футболистите бяха предупредени от треньорите си да разчитат повече на дълги подавания и се Банско директно обстреля от около 30 метра вратата на домакините, топката тупна пред стража им Ивайло Неделчев и се озова в мрежата за 0:1. При този резултат завърши първата част на двубоя.

През второто полувреме наставникът на Левски Раковски  направи корекции в своя състав и играта се пооживи, като младите момчета заиграха с по-голямо желание. В 76-та минута след опасно центриране в наказателното поле на гостите Николай Николов бе оставен непокрит и той насочи неспасяемо топката с глава в мрежата на вратаря Атанас Тъпигьозов за 1:1. До края на срещата футболистите на двата тима правеха всичко възможно да се доберат до победно попадение, но до него не се достигна.

След мача Станислав Ангелов от Левски Раковски сподели: „Теренът беше много лош и негоден за игра. Непростими бяха пропуските на Делян Иванов и Николай Николов на три пъти. На база показаната игра на терена резултата е реален”.

От треньорския щаб на Банско споделиха, че футболистите им са надиграли колегите си от домакините, но пропуските на Георги Фикиин, Боби Хазуров и Денис Ангелов са причината да не се достигне до спечелване на трите точки.