На прицел – шефката на Търговския регистър: Ще потърся отговорност и на други, закани си Борисов

Строителите са готови, тръгваме и в двете посоки, за година и 2-3 месеца приключваме с този участък, заяви премиерът при старта на строителството на участък от автомагистрала „Хемус“

 

Не съм доволен от шефката на Търговския регистър. Нека да преодолеем кризата, да си довършат работата, да изчакаме още 4-5 дни и там ще направим промени. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Шумен.

В присъствието на премиера започна строителството на 16,3 км от автомагистрала „Хемус“.

“Немалко пари и немалко инвестиции са направени там. На тези, които е трябвало да мислят за тези неща, ще потърся отговорност, но когато има криза, не се пипа”, добави премиерът. Той беше категоричен, че няма как да изчезне информация от регистъра.

Припомняме, че заради изгорели харддискове регистърът не работи вече седмица. Не едно и две бяха мненията, че за да се стигне до тази ситуация, регистърът не е бил поддържан в годините както трябва. Вчера БСП поиска оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева и на шефката на регистъра Зорница Даскалова. Самата Даскалова заяви, че не по-рано от следващата седмица ще бъде възстановена системата. Тя каза още, че решението дали да си подаде оставка е политическо, но в момента не се обсъжда.

В Шумен премиерът Борисов посети ОУ “Илия Рашков Блъсков” – едно от четирите училища, които ще бъдат реновирани по ОП “Региони в растеж” и в които учат общо над 4000 деца. “Да има повече деца и повече желание да учат – това е добре да се чува. Създаваме условия децата да учат, да спортуват и да са добре”, добави Борисов.

Министър-председателят разгледа също санираните блокове на ул. “Цар Освободител”. Посети индустриалната зона на града, където през последните две години са привлечени 18 инвеститори.

Вчера в присъствието на премиера започна строителството на 16,3 км от автомагистрала „Хемус“ между Буховци и Белокопитово. „За година и 2-3 месеца ще се справим с този участък“, заяви Бойко Борисов вчера. „Строителите са в готовност, тръгваме и в двете посоки – към Шумен и към Търговище, така че да се работи максимално бързо“, обясни той. Проектът ще се изпълнява изцяло със средства от републиканския бюджет. Премиерът припомни как предишни управляващи са извадили АМ „Хемус“ от оперативната програма, за да не може да се прави с европейски пари. „Всичко това е само на бюджета на данъкоплатците. Така че като заявяват някои голямо желание за предсрочни избори, тези региони да знаят какво са им причинили, както и всички данъкоплатци“, добави министър-председателят.