На ресторант и на закрито, но до 23.00 ч. и при 50% заетост

От днес вече работят и закритите части на заведенията, а от бранша се надяват да няма повече затваряния. Пандемията и несигурността демотивира персонала и хората вече не намират сигурност в професията, оплакват се управителите на заведения. От Асоциацията на заведенията казаха, че от една страна, затварянията са им стрували скъпо, от друга, доста време служителите са разчитали на помощи и това е довело до ленивост в бизнеса.

Днес през деня времето беше топло и слънчево, и повечето клиенти избраха да седнат отвън. Привечер обаче навън времето захладня и първите посетители вече се възползваха от падането на мярката. Остава условието за 50% заетост на помещенията, както и изискването на масата да не сядат повече от 6 човека. Носенето на маски от клиентите не е задължително, но все пак е препоръчително да ги слагат, когато например, отиват до тоалетната.

Миналата година по това време в столицата не беше позволено дори да се сяда на пейки. Днес градът се е завърнал почти към нормалния си живот, освен улиците и заведенията гъмжат от народ. Управителите се надяват пандемията да е към своя край./БНТ