На стадион „Свети Петър“ отборът на Банско надви силния Балкан

В последния си мач от есенния дял за първенството на ЮЗ трета лига на стадион „Свети Петър“ в град Банско се срещнаха едноименният тим и Балкан (Ботевград). Срещата започна без Денис Ангелов и Боби Ейков от домакините заради наложени наказания. При това положение се заложи на Тео Чолев и Жоро Рошков. Дебют направи и младия Пепи Пенчов. В 14-та минута Костадин Слаев тръгна на скорост по левия фланг и от движение обстрелва директно вратата на гостите, топката се отклони от техния  защитник Александър Георгиев и влезе в мрежата за 1:0. Минута по-късно Павел Петков се възползва от грешка в защитата на банскалии, след като бе изведен от Здравко Атанасов и резултатът бе изравнен – 1:1. Радостта на балканци бе кратка. След центриране отдясно на Венци Маламов в 24-та минута Боби Хазуров отбеляза красиво попадение за 2:1. Четири минути при по-късно при пореден отличен рейд на Костадин Слаев последва шут и топката прелетя на сантиметри встрани от вратата на гостите в аут. Пет минути преди края на първото полувреме при меле пред вратата на Ботевград Димитър Петков разтресе напречната греда зад противниковия страж и кълбото бе изчистено напред от защитата им.

Второто полувреме започна с натиск на футболистите на домакините. В 48-ма минута Боби Галчев центрира отлично в наказателното поле на гостите, Георги Фикийн с глава уцели напречната греда. В 55-та минута бе отсъдена дузпа в полза на гостите, но тя не бе реализирана и резултатът бе запазен. В 70-та минута Боби Галчев бе спънат вътре в наказателното поле на балканци, но главният съдия Георги Димитров не видя нарушение и даде сигнал за продължаване на играта. Пет минути преди края на редовното време Павел Петков изскочи сам срещу вратаря на банскалии Атанас Тъпигьозов, който изби кълбото и не допусна попадение в мрежата си.

„Спечелихме напълно заслужено срещу един от силните отбори в групата – Балкан (Ботевград). Мачът беше доста напрегнат, изпълнен с пропуски от двете страни. Освен два гола, на два пъти уцелихме и гредите зад стража на гостите”, сподели Иван Топузов от треньорския щаб на ФК Банско Тийм.

Ташко СУЛЬОТОВ