На 22 декември награждават най-добрите спортисти на Кюстендил

Отбор на годината стана тимът кадетки на волейболен клуб „Велбъжд-Олимпия”.

21-вото издание ще бъде в читалище „Братство” в присъствие само на призьорите

 

На 22 декември ще станат ясни имената на най-добрите трима спортисти на община Кюстендил за 2020 г. по време на 21-вото издание на класацията.

Церемонията по награждаването ще започне в 11,30 ч. в голямата зала на читалище „Братство”, като на събитието ще присъстват само призьорите заради наложените противоепидемични мерки.

26 спортни клуба, развиващи дейност на територията на общината, номинираха свои спортисти в анкетата на Дарик радио и община Кюстендил – “Спортист на Кюстендил 2020 година”. Ще бъде отличен и Отбор на годината в колективните спортове.

Право на глас имаха всички спортни клубове и представители на регионалните медии. Всеки един клуб и журналист можеше да даде мнението си за Спортист №1, №2 и №3 за 2020 година, както и за Отбор на 2020 година.

Ще припомним, че на юбилейното 20-о издание на Спортист на Кюстендил през 2019 г. за №1 бе обявен националният състезател по борба класически стил от клуб “Васил и Георги Илиеви” Милослав Методиев. Две каратеки – Тодор Настев от КК “Дарис” и Божидар Сотиров от клуб “Шурикен”, допълниха призовата тройка.

Отбор на годината стана тимът кадетки на волейболен клуб „Велбъжд-Олимпия”, които спечелиха 5-о място на Държавно първенство.