НДСВ и „Движение 21” се присъединиха към Сдружение „Аз съм Дупница”

Подписването на новото коалиционно споразумение
  • Кандидатът за кмет д-р Пламен Соколов: Ще обявим листата си на Рилския манастир, директори на училища и топ адвокати влизат в нея

  •  Коалиционните партньори изразиха позицията си относно горенето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол” и влизането на ВиК-Дупница в кюстендилската водна асоциация

НДСВ и „Движение 21” са поредните две партии, които се присъединиха към „Аз съм Дупница”. Своите подписи под коалиционното споразумение сложиха бившият депутат Съби Давидов и Георги Георгиев, който е част от националния съвет на партията на Татяна Дончева.
„Взехме решение за местните избори да дадем пълна свобода на нашите структури да правят коалиции и да се сдружават така, както сметнат, че е най-добре за местната общност. Тук, на последните избори, имаме около 350 гласа. Не са много, но са достатъчни да дадат една добавена стойност към дадена кауза. На евроизборите направихме един експеримент с млади хора. Мисля, че това беше успешно. Но на местни избори това няма как да се повтори, защото няма как на всяко място да се намери такъв потенциал. Тези избори ще минат под мотото на успешни коалиции за реализация за местните политики в регионите”, каза Съби Давидов.
Дупничанинът Георги Георгиев пък бе категоричен, че сдружението ще запази добрия тон и кампанията ще бъде позитивна.
„Ясно и категорично заявявам, че ние ще водим само позитивна кампания. Няма да има никакви нападки. Ние си имаме програма, която скоро ще стане достояние на широката общественост на Дупница. Основното и ценното за нас в предизборната кампания ще бъде да обясним на нашите съграждани, че трябва да поискат за себе си само полезни неща, а не глупости. Ще ги запитаме само едно нещо: Дали това управление е полезно за тях? Те сами ще си преценят. В програмата са заложени политики, в които стои Човекът с главно „Ч”. Изчакваме да съгласуваме текстовете на програмата и скоро ще я обявим”, каза Георги Георгиев.

Движение „Аз съм Дупница” вече наброява девет партии.

С присъединяването на новите две политически сили броят на партиите в сдружение „Аз съм Дупница” става 9. Припомняме, че в коалицията са „Атака”, БСД – Евролевица, БДС – Радикали, „Обединена социалдемокрация”, ВМРО, БЗНС и НФСБ.
Кандидатът за кмет, който те издигат – Пламен Соколов, заяви, че през следващата седмица към тях ще се присъединят още три десни политически формации.
„Ще издам, че от 2 години правим планове как да се явим на изборите в Дупница. Нашата листа ще бъде пълна. Татяна Дончева, с която имам много добри приятелски отношения от много години, ни каза: „Наясно съм, че сме печеливш отбор, защото се познаваме много добре”. Ще имаме и гражданска квота, в която ще влязат топ адвокати, топ учители и действащи директори на училища, както и собственици на фирми. Ще обявим нашата листа по нестандартен начин. В нашия регион има едно свято място – Рилският манастир. Нашата листа ще бъде обявена там, ще влезем през Дупнишката порта, защото винаги търся символика”, заяви д-р Пламен Соколов.
От „Аз съм Дупница” изразиха пълната си безрезервна подкрепа на протеста на населението на община Бобов дол и исканията на настоящото общинско ръководство на Бобов дол в лицето на местния кмет относно горенето на отпадъци в ТЕЦ-а. „Проблемът на Бобов дол е проблем и на Дупница. Кризата с отпадъците в Дупница, ескалирала в пожара под магистралата на Е-79, и горенето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол” са действия, които са взаимно свързани”, се казва в позицията на движението.
С три години закъснение „Аз съм Дупница” категорично се противопоставя и на Решение № 102 от 24.06.2016 г. на местния парламент   за влизане на община Дупница в състава на ВиК асоциация – гр. Кюстендил, която е обслужвана от „Кюстендилска вода” ЕООД. „Такива фундаментални решения, касаещи съдбата на всички, би трябвало да се приемат само чрез референдум. Влизането във ВиК асоциацията накърнява жизненоважните интереси на гражданите на община Дупница. То е удар срещу постигната относителна независимост в този важен сектор, резултат от дългогодишните борби за административна самостоятелност и независимост. Повишаването на цената на водата, и то драстично, от началото на следващата година е неизбежно. Ние няма да допуснем окончателното унищожаване на „ВиК-Дупница” ЕООД заради ефимерни европейки инвестиции в размер на 56 милиона лева за цялата област, немалък по размер членски внос и корумпирани практики на местно ниво. Още повече че невлизането на община Сапарева баня във ВиК асоциацията напълно обезсмисля цялото това начинание”, изразяват мнението си по този въпрос от сформираната коалиция.