Недоволство от липсата на Бойко Борисов в Народното събрание

Министър-председателят в оставка Бойко Борисов не се появи в Народното събрание въпреки решението на депутатите от петък днес той да бъде изслушан по Плана за възстановяване и устойчивост. Дневният ред беше променен и тази точка отпадна.

Недоволството си от отсъствието на Борисов парламентарните групи изразиха с декларации с различни акценти.

Лидерът на парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова за пореден път настоя планът да бъде представен лично от Бойко Борисов:

„Българският парламент няма да избяга от поста си, а ще направи и невъзможното, планът да бъде внесен своевременно в европейските институции и да бъде максимално най-добрият за българската икономика и българските домакинства. Но парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ настоява планът да бъде доработен“.

Според нея планът трябва да бъде доработен и в него да се предвидят по-сериозни социални мерки.

Лидерът на ПГ на „Демократична България“ Христо Иванов посочи от своя страна, че няма нужда да се обсъжда и спекулира по въпроса коя партия е подкрепила протестите, както и с акцията на „Росенец“ миналото лято, за която ще поиска създаване на специална анкетна комисия:

„Нека види българското Народно събрание и българското общество, каква е истината за този „Дисниленд“ на корупцията. Нека видим как институциите са си затваряли очите, как не са правили проверки, как с тяхно съдействие са регистрирани обекти, които не могат да бъдат регистрирани. Така че, нека бръкнем в тази рана и нека покажем на българското общество, дали в този парламент има воля за реална промяна или просто ще си приказваме, за да сменим Борисов с някои сламен човек, с който всичко да си продължи по старому“.

Информация: БНР