Нерегламентирано сметище израства до недостроената болница в Дупница

Нерегламентирано сметище израства до пустеещата от десетилетия недоизградена болница в м. Дренски рид в Дупница. Сградата е заобиколена от строителни отпадъци, остатъци от мебели и другинепотребни предмети Натрупани са огромни късове с бетон и тухли, гуми.

 Сградата на недостроената болница е заобиколена от боклуци

Има пластмасови бутилки, стъкла. За проблема в редакцията алармира възрастен човек от града, който настоя да остане анонимен. „В района на недостроената болница се образува незаконно сметище. Натрупани са строителни материали, пластмаси.В района имам градина, минавам оттам почти всекиден и ми е болно като гледам какво се случва. Сметището е на повече от 1 година. Строителни материали се изсипват с камиони. Отпадъците са от всякакъв характер – матраци, пластмасови, тая пластмаса с години не се разлага. Недалеч от сградата има контейнер, но не изхвърлят в него. Толкова невъзпитан народ, като слезли от гората”, обясни дупничинът.

За нерегламентирани сметища сигнализира и общинският съветник Пламен Соколов. На последното заседание на Общинския съвет той посочи, че ново огромно сметище е образувано срещу изгражданото депо за отпадъци в района на село Джерман, кактои до ромския квартал „Каваклия”, на изхода на Дупница.

„Редовно се почиства там, но няма резултат. Като се изчисти, след 4-5 дни се докарват други боклуци”, казаха от пресцентъра на общината.