Не допуснаха Пламен Данаилов до участие в конкурса за управител на ВиК-Дупница

Бившият шеф на общинското дружество подал некоректно документите

Нов конкурс за управител на ВиК-Дупница ще се наложи да провежда община Дупница. До там ще се стигне, тъй като единственият кандидат за поста в общинското дружество – Пламен Данаилов, не е допуснат до участие. „Конкурсната комисия не допусна за разглеждане документите на г-н Данаилов, тъй като не са подадени коректно. Изискванията не бяха кой знае какви – документите да са запечатани в плик и да се внесат в необходимия срок. Това е записано като условие в решението на Общинския съвет относно процедурата. Документите са подадени като набор от листя, закачени с телбод”, съобщи председателят комисията Леонид Хаздай, който е и общински съветник.

Очаква се местният парламент да насрочи нов конкурс на заседанието си през октомври. Вероятно по-рано няма да може да се вземе такова решение, тъй като няма време общината да реагира. В четвъртък ще бъде представен протоколът, след което трябва да се изготви докладната, коментираха общински съветници.

Както е известно, конкурсът се обяви по решение на Общинския съвет след изтичането на договора на настоящия управител на ВиК Илия Илиев. Пламен Данаилов е един от бившите управители на общинското дружество, бивш председател на общинската структура на СДС и бивш шеф на Пречиствателната станция за отпадни води в Дупница.

Юлияна КОЛЧАКОВА