Николай Николов-Чезето: ФК “Кюстендил” показа, че е фактор! Доволен съм от постигнатото

Николай Николов

Отборът е с най-силната защита в Първа, Втора и Трета лига у нас, с допуснати едва 3 гола в 17-те мача

 

С актив от 39 точки тимът на ФК “Кюстендил” е на трето място в Югозападната трета лига след двубоите от есенния полусезон. Малък гаф лиши отбора, воден от Николай Николов-Чезето, да зимува на върха. Заради скандален мач в ДЮШ футболният зонален съвет отне от актива на мъжкия тим 3 точки, които в крайна сметка може да се окажат фатални в края на сезона и битката за място в професионалния футбол.

“Наистина бе неприятен този момент, но след като така диктуват правилата, се съобразяваме с това. Смятам обаче, че отнемането на точките мобилизира още повече момчетата и те доказаха в следващите двубои, че ФК “Кюстендил” е фактор и всеки трябва да се съобразява с това. Ако има нещо, за което да съжалявам, това са срещите ни със “Сливнишки герой” и “Етрополе”. И в двата двубоя можехме да извлечем много повече, тъй като имахме тази възможност и ако го бяхме направили, сега щяхме да сме на върха въпреки отнетите 3 точки”, коментира ситуацията наставникът Николов. Той добави, че е доволен от постигнатото от отбора и най-вече, че в тима има колектив, което е изключително важно. “Всеки допринасяше с нещо на терена, момчетата се раздаваха докрай, имаше желание в играта им”, каза още треньорът.

Отборът има още с какво да се гордее и похвали през тази година. Тимът стана отбор на годината – нещо, което не се е случвало от десетилетия. ФК “Кюстендил” е отборът с най-силната защита в Първа, Втора и Трета лига у нас. Воденият от Николай Николов-Чезето тим е допуснал само 3 гола в 17-те си двубоя през есенния дял. Уникално постижение, каквото не се помни в историята на клуба. В тима е и голмайсторът на полусезона – Александър Александров-Аци, който отбеляза 14 гола от всичките 29 попадения. Все пак многото пропуски и десетките нереализирани голови ситуации си остават най-важният приоритет пред наставника и играчите.

ФК “Кюстендил” стана отбор на годината.

“Няма как да не се гордеем, без това да се отразява на представянето ни за в бъдеще, че сме допуснали едва 3 гола. Заслугата е на всички от вратарите Борис Груев, Марио Кирев и Радослав Димитров през отбраната, водена от капитана Боян Стойнев, халфовата линия, та чак до нападението. Всички играчи работеха на терена като добре смазана машина и нещата в крайна сметка се получиха. Надявам, се че така ще продължим и през пролетта, като сериозно ще се наблегне през зимната подготовка върху пропуските от чисти положения. Играч от отбора е голмайстор на полусезона. Аци показа ново лице и израстване. Около него и останалите играчи играят вдъхновено и с настроение. Какво повече да искам? Разбира се, има си нещица, които трябва с още малко работа да си дойдат по местата. Все пак основата я имаме и можем без притеснение да атакуваме място в професионалния футбол. Благодаря на всички момчета, че се раздадоха и зарадваха нашите фенове”, коментира още кюстендилският наставник Николай Николов.

Както вече съобщихме, ФК “Кюстендил” ще изиграе общо 6 контроли по време на зимния подготвителен период. Съперниците вече са ясни и ако няма някакви промени, кюстендилци ще започнат проверките си с “Рилски спортист” /Самоков/ на 23 януари. Три от контролите ще бъдат срещу отбори от Втора лига. За 26 януари е предвиден спаринг със “Септември” /София/, за 30-и – със “Септември” /Симитли/, а допълнително ще бъде уточнена датата за проверката с “Миньор” /Перник/, която ще бъде през февруари. Останалите уговорени контроли са с “Пирин” /Разлог/ и “Пирин” /Гоце Делчев/.

Привлечен бе и първият нов играч, това е защитникът Иван Иванов, който се завръща в родния си град. Водят се разговори за привличането на още 2-ма-3-ма футболисти, но на този етап няма нищо официално финализирано. Вратарят Марио Кирев пък е единственият към момента напуснал.

ФК “Кюстендил” се събира за първа тренировка на 11 януари.

Краси Ценкова