Николай Табаков – водач на ДБ в област Кюстендил: Резултатите ни са трагични! Поемам отговорност

Водачът на листата на „Демократична България” в област Кюстендил Николай Табаков публично призна, че резултатите на партията в област Кюстендил са катастрофални. В своя FB профил общественикът Табаков написа:
„Изборите минаха и с болка трябва да призная, че резултатите на „Демократична България” в Кюстендилска област са трагични!
Моите лични преференции също!
Като водач на листата на „Демократична България” поемам пълна отговорност за този провал. Явно не успяхме да убедим хората, освен твърдите ни привърженици, че сме алтернатива на досегашното управление!
Трябва да се търсят нови личности и нови политики, които да увличат и да обединяват повече хора, защото явно досегашните вече не могат да го правят!
Благодаря на всички, които ни подкрепиха!
Бъдете здрави и се пазете!”
Николай Табаков все още се лекува в ковид отделението на общинската болница в Дупница. Вчера той успя да гласува чрез организираната секция в лечебното заведение. От поста му във FB не става ясно дали отговорността му е свързана с подаване на оставка от заеманите постове, или цялостно оттегляне от политическия живот. В дискусията със своите приятели той изразява становище, че „политиките на ДБ на национално ниво куцат!”. При близо 20% обработени протоколи в секционните избирателни комисии „Демократична България-Обединение” заема едва 7-о място в област Кюстендил, след партия „Възраждане” и формацията на Манолова „Изправи се БГ! Ние идваме”, която остана под 4-процентната бариера в националния вот.