Нова награда ще бъде връчена на 4-тото издание на „Детски Пирин фолк“-Сандански 2020

Радио Благоевград ще присъди специалния приз „Млад изпълнител“

За първи път на 4-тото издание на „Детски Пирин фолк“-Сандански 2020 Радио Благоевград ще присъди нова специална награда „Млад изпълнител“. Призът ще бъде връчен на един от младите таланти, които ще вземат участие в Конкурса за изпълнителско изкуство за деца от 8 до 15 години на 28 август 2020 г. Носителят на наградата „Млад изпълнител“ ще спечели плакет и грамота, както и правото за запис на песен в музикално-продуцентския комплекс на радиото. „Приемаме инициативата на Радио Благоевград като привилегия и израз на признание, че това, което правим за децата на България, е правилно. Благодарим за подкрепата през всички тези години!“, коментират организаторите от „Фен фолк тв”.

За поредна година Радио Благоевград ще присъди и една от специалните награди на „Пирин фолк Сандански” – Песен на слушателите.

28-ото издание на уникалния по рода си международен фестивал за нова авторска песен на македонска фолклорна основа и изпълнителско изкуство ще се проведе на 28, 29 и 30 август в Летен театър-Сандански. Специални гост-изпълнители ще бъдат Николай Славеев (28.08.), Володя Стоянов-Войводата (29.08.), Ива и Велислава Костадинови и Румяна Попова (30.08.).