Нова победа за Марек Юнион Ивкони, надигра Добруджа с 3:1

Волейболният тим “Марек Юнион Ивкони“ записа шеста победа в Първата осмица на Суперлигата

Дупничани стигнаха до успеха над “Добруджа” с 3:1 (19:25, 25:19, 25:19, 25:23). Илиян Преспов се отличи с 25 точки за “Марек”, а Калоян Балабанов, който взе приза за MVP, реализира 13. Жулиен Георгиев бе най-резултатен за гостите от Добрич с 19 точки.


Старши треньорът на дупнишкия отбор Виктор Карагьозов заяви след успеха, че тази победа е била много важна, тъй като залогът е бил присъствие в четворката на първенството.


„Получи се нервен мач. И двата отбора се бориха докрай. Залогът беше много голям – победата в едната или в другата посока дава шансове за присъствие в четворката на Първа осмица. За радост ние успяхме да го постигнем. Като цяло имаше доста хубави неща, но в същото време и технически брак, който се получи на базата на нервността в двубоя. Надделяхме с по-голямо желание и воля за победа. В четвъртия гейм, въпреки че „Добруджа“ имаше предимство, съумяхме да покажем възможности. Отиграхме някои технически ситуации във важни моменти, като го направихме по най-добрия начин. Това наклони и везните в наша полза. Млад отбор сме, но съставът ни има възможности, въпреки че в по-голямата си част волейболистите са между 18 и 21 години. Играем мач за мач, мислим по какъв начин да подобряваме играта си. Целта ни е във всеки двубой да показваме израстване, смятам, че в по-голяма част се получава“ – каза още Виктор Карагьозов.