Нова технология, ползвана от професионални спортисти, ще заработи в Профилакториума

В началото на месец май 2023г. в СБПЛР ЕООД гр. Перник се очаква да функционира нова и модерна зала за физиотерапия. В нея ще бъде разположена цялата налична медицинска апаратура за извършване на физиотерапевтични процедури.

С дарение в размер на 5000лв. от компания, пожелала анонимност, Лечебното заведение ще разполага и с апарат за Криотерапия и Компресотерапия.

Процедурата се поема с направление №3 с код 23  по НЗОК.

Технологията е изключително подходяща при млади, активно спортуващи дами и господа. Както и при активно физическо натоварване

GAME READY е революционна технология, която комбинира терапевтичните свойства на компресотерапията и на криотерапията, за да предостави една напълно нова терапия, която подобрява изключително много рехабилитацията на спортни травми и постоперативни оттоци.

GameReadyвключва патентованата технология ACCEL(tm) (ActiveCompresionandCold Exchange Loop) за значително ускоряване на времето на възстановяване. Комбинираната активна компресия и криотерапия намаляват болката и оттока, намаляват мускулните спазми, подобряват лимфатичната функция и увеличават оксидацията, с което стимулират естествения оздравителен процес.

Технологията ACCEL на GameReadyработи по следния начин: Активна компресия до определено налягане последвано от отпускане, имитира естествените мускулни контракции. Това подпомага разнасянето на оттока и подобрява оксдацията на травмираната тъкан. В непрекъснат затворен цикъл, вода преминава пред контейнер с лед и след това пред пациентнияманшет, с което охлажда травмираното място до предварително зададена температура. Това спомага за намаляване на отока,болката и мускулните спазми.

GameReadyе доказана технология, използвана от професионални спортисти в NBA, NFL, NHL, Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд, Реал Мадрид, Атлетико Мадрид, Национален отбор на Испания, Милан, Интер Ювентус, Рома, Пари Сен Жермен, Национален отбор по футбол на Франция, Аякс и много други клубове и организации.