НОВИТЕ RENAULT TRAFIC COMBI И SPACECLASS: ЗА ОЩЕ ПО-ПРИЯТНО ПРЕЖИВЯВАНЕ НА БОРДА

Renault представя предварителна информация за изцяло новата си гама Trafic за пътнически транспорт, състояща се от два модела: новото Renault Trafic Combi и новото Renault SpaceClass.

„Тази година емблематичното Renault Trafic, три поколения истинска история на успеха, отбелязва своята 40-годишнина с над 2 милиона продадени автомобила в 50 държави. Това е възможност за обновяване на Renault Trafic Combi и SpaceClass с отличителен дизайн, разширена гама двигатели и системи в помощ на водача за по-голяма безопасност, част от света на пътническите автомобили. Благодарение на тези версии, предназначени за местните власти и големите семейства, за VIP транспорта и клиентите, търсещи приключения, всеки ще открие подходящия за него автомобил.“

Марк Сътклиф, Старши вицепрезидент, Бизнес подразделение на Алианса за лекотоварни автомобили.

Новото Renault Trafic Combi е специално предназначено за професионалисти в пътническия транспорт (компании или общности) и големи семейства. То отговаря на техните нужди от обем и модуларност без да прави компромис с комфорта и броя седалки.

Новото Renault SpaceClass посреща очакванията на най-взискателните водачи и пътници, търсещи функционалност, простор и ексклузивен комфорт.

Изразителен екстериорен дизайн, нов цвят Rouge Carmin

Новите Renault Trafic Combi и SpaceClass се изявяват с нов хоризонтален преден капак и вертикална решетка, която им придава повече здравина. Същевременно дизайнът придобива повече финес и изразителност с новите брони и full LED предни фарове, свързани с хромирана линия, напомняща на емблематичния за идентичността на Renault С-образен светлинен подпис. Новите Renault Trafic Combi и SpaceClass предлагат електрически сгъваеми огледала, нови 17-инчови джанти – с ефект „диамант“ при версията SpaceClass – и по-елегантни тасове. Те са налични в седем цвята, включително новия Rouge Carmin, който придава пищен вид на дизайна. Новите Renault Trafic Combi и SpaceClass могат да бъдат адаптирани към всякакви желания на клиентите.

Преработен интериор, оптимизирано пространство

Изцяло новото арматурно табло, подчертано от хоризонтална лента, преминаваща плавно в панелите на вратите, създава впечатлението за повече пространство на борда. Интериорът включва нови места за съхранение на вещи. Новата топка на скоростния лост и контурите на бутоните за управление на климатика са украсени с хром за по-голяма хармония. Нови цветове и материали обогатяват наличните за клиента опции за персонализация. Новото Renault Trafic SpaceClass изпъква с ексклузивно арматурно табло в цвят Gris Météor за повече елегантност.

Винаги високо ценени от клиентите, новите Renault Trafic Combi и SpaceClass предлагат товарен обем до 1,8 м³ и изключителна модуларност за до 9 пътници.

Иновации, свързаност в автомобила

Мултимедийната система с навигация Renault EASY LINK е новост на борда. Съвместима с Android Auto и Apple CarPlay, тя извежда информация на 8-инчов екран и се предлага с индуктивно зарядно за смартфон, за да сте свързани със света през целия ден.

С обем за съхранение от 86 литра в купето новите Renault Trafic Combi и SpaceClass предлагат лесен достъп до местата за съхранение и стигат още по-далеч с новата жабка Easy Life, която осигурява над 6 литра място за съхранение на една ръка разстояние!

Системи в помощ на водача, безопасност и комфорт на пътя

За да подпомогнат шофирането в пълно спокойствие и безопасност, новите Renault Trafic Combi и SpaceClass предлагат нови системи в помощ на водача от последно поколение. Те включват Адаптивен круиз контрол за поддържане на избраната скорост, Активен спирачен асистент при извънградско шофиране, който предупреждава водача и активира спирачките вместо него за избягване на сблъсък, и Предупреждение при напускане на лентата на движение, което го предупреждава при неволно пресичане на непрекъсната или прекъсната линия. Друга нова функция е Предупреждение за наличие на обект в „сляпата“ точка на автомобила, което улеснява престрояването. Нова предна въздушна възглавница, подходяща за двама пътници, също увеличава безопасността на борда.

Дизелови двигатели, автоматична трансмисия EDC

Новите Renault Trafic Combi и SpaceClass предлагат три дизелови двигателя: новият dCi 150 (с механична или автоматична скоростна кутия EDC), който получава още 5 к.с., нов dCi 110 (с механична скоростна кутия) и двигателят dCi 170 (с автоматична скоростна кутия EDC). Новите Renault Trafic Combi и SpaceClass предлагат по-голям пробег, адаптиран към различните начини на ползване от клиентите.

6-степенната автоматична трансмисия с двоен съединител EDC, налична при двигателите със 150 и 170 к.с., подобрява комфорта и бързите реакции с плавна смяна на предавките. Оборудвана с технологията Stop & Start, гамата е в съответствие с новите изисквания на стандарта Euro 6D FULL.

Подробности за новата гама за пътнически транспорт Trafic, представена от новото Renault Trafic Combi и новото Renault SpaceClass, ще бъдат разкрити в началото на 2021 г. преди лансирането им през месец март 2021 г./autobild.bg