Новият губернатор на Кюстендил Йордан Татарски: Няма да има уволнения, стига подчинените да не ме саботират

 

Татарски се впусна в разкази за живота си от до: Със самочувствие съм, играех като халф в местния футболен отбор „Велбъжд“, ваканциите карах до казармите

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Виктор Янев подари химикалка на новия областен Йордан Татарски

Новият областен управител на Кюстендил Йордан Татарски се зарече да не прави чистка в администрацията, стига служителите да не съботират възложените от него задачи. „Смятам, че времето от два месеца е прекалено кратко, така че не възнамерявам да освобождавам хора от заеманите от тях постове. Ще оставя това на следващия след мен. Служителите трябва да работят и да не ме саботират. Ще се запозная с всеки поотделно, искам да си създам сам впечатление“, обяви той при приемането на химикалка, подарена му от бившия вече Виктор Янев като знак за предаване на поста.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

От дясно наляво: все още заместник областните Радослава Чеканска и Силвия Велкова, както и главният секретар Гергана Михайлова

„Искам да кажа, че аз съм спортна натура. През 1976 година играех футбол тук, във „Велбъжд“, бил съм халф. После, като учех висшето си образование в Свищов, станах републикански шампион по футбол. Казвам го, защото ние, спортистите, сме устойчиви и волеви хора, нас нищо не може да ни уплаши. Вървим напред и постигаме целите“, заяви Татарски.

Той обеща идния понеделник да отговори публично на всички делови въпроси, като използва официалната церемония да разказва надълго и нашироко автобиографията си. „Роден съм и отрасъл в село Кочериново, сега град. Ваканциите съм прекарвал в Кюстендил, горе до казармите, при гимназията. Имаше там едно голямо хубаво семейство Караджови, за съжаление са покойници отдавна. Това е градът, който винаги ми е бил на сърцето“, добави Йордан Татарски.

Губернаторът обясни, че ще надгради направеното в областната администрация дотук, но се зарече да не скрива мнението си за това, което не е направено.

На въпрос откъде идва неговото самочувствие, той не се посвени да отговори, че е от богата професионална кариера. „Нямам самочувствието обаче, че съм най-способният и най-харизматичният областен управител, но имам самочувствието, че съм подготвен“, категоричен бе Татарски.

Според него първите впечатления, че администрацията е добре подготвена, а той надгражда сам себе си и вярва, че така правят и останалите.

„Директен съм, в понеделник ще кажа за мисията, с която идвам. Ще създам условия за укрепване на демократичното общество в нашата област, да се възвърне доверието в държавната власт. Да си признаем, че политиците и администрацията не се ползват с доверие. Така, както съм го изпитал на гърба си два пъти, веднъж като главен секретар в МРРБ, после в политическия кабинет на Росен Плевнелиев“, обяви губернаторът.

Виктор Янев заяви, че е горд с работата си и оставя една много добре работеща администрация.
„Кой знае, може вие отново да се върнете на поста”, отговори новият губернатор Йордан Татарски.